Programą parengė ir vykdys Fizikos fakulteto dėstytojai ir Lietuvos fizikos instituto mokslininkai. Kai kurias paskaitas skaitys AB „Lietuvos energija“, Valstybinės atominės energijos saugos inspekcijos ir kitų institucijų specialistai.

Gabiausi studentai bus siunčiami gilinti žinių į užsienio mokslo centrus Prancūzijoje, Suomijoje, Švedijoje ir kt., turinčius solidžią patirtį ir senas branduolinės energetikos mokymo tradicijas, skelbia universitetas.

Pasak universiteto atstovų, pastačius Lietuvoje naująją atominę elektrinę tokių specialistų poreikis smarkiai išaugs. „Didesnio skaičiaus tokios kvalifikacijos specialistų atsiradimas Lietuvoje didins ne tik jos intelektinį ir ekonominį potencialą, bet kartu ir konkurencingumą tarptautiniu mastu“, - rašoma VU pranešime spaudai.

Studentai, baigę studijas pagal šią programą, įgis fizikos bakalauro akademinį laipsnį, dalis jų galės toliau tęsti studijas pagal specializuotas magistrantūros programas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, o po jų – studijuoti doktorantūroje.